Columns

  • Column van Kees. Nummer 1 van 2021
    Voor de discussie: Ouderen zijn de belangrijkste doelgroep voor de kunst- & cultuursector.
    In de zoektocht naar een nieuwe en grotere doelgroep trachten culturele organisaties jongeren te interesseren voor hun activiteiten. Ook binnen verschillende gremia in onze gemeente Oldambt wordt vaak gesproken over het stimuleren van de jeugd om jongeren beter te laten participeren in het culturele veld. Het is zeker belangrijk om de jeugd in aanraking te laten komen met kunst & cultuur. Immers wat ze niet kennen daar kunnen ze ook niets mee. De jeugd gaat evenwel niet graag naar een toneelvoorstelling. Opera wordt geclassificeerd als “saai”. Balletvoorstellingen zijn “slaapverwekkend” of “stom”. Gemiddeld wordt een culturele uitstap door de jeugd nauwelijks gewaardeerd. (Paul Schnabel)
  • Column van Kees nummer 4 van 2020
    DEMOCRATIE.
    Binnenkort mag u weer stemmen. We leven in een democratie. Maar wie bepaalt op wie u kunt stemmen? Is het wel een echte democratie in Nederland?
  • Column van Kees nummer 3 van 2020
    CONTANT GELD NIET AFSCHAFFEN.
    Laten we hopen nu de Rabobank in Scheemda dicht is en het bankgebouw te koop staat dat er nog wel zo`n gele geldautomaat (cashmachine) in Scheemda zal komen en blijven.
  • Column van Kees nummer 2 van 2020
    BRAINDRAIN.
    Toen Ædda en ik in Scheemda kwamen wonen waren het Postkantoor en de ABN-bank net verdwenen, maar de Rabobank had in de gemeente Scheemda nog steeds maar liefst 6 filialen.
  • Column van Kees nummer 1 van 2020.
    OZB IN DE GEMEENTE OLDAMBT.
    Onze gemeente Oldambt ontvangt uit het gemeentefonds maar liefst 35% meer dan gemeenten in Nederland gemiddeld ontvangen ( 2.410 euro per inwoner). De gemiddelde inwoner van de gemeente Oldambt betaalde aan OZB 40% meer dan landelijk gemiddeld. (landelijk 241 euro per persoon, in de gemeente Oldambt 337 euro). En dan klaagt de gemeente Oldambt dat ze niet rond kan komen en wil ze daarom de gemeentelijke belastingen zoals de OZB gefaseerd zeer fors verhogen. Een zeer onlogische reactie.