4 mei herdenking 2019 in Scheemda met dit jaar als nationaal en locaal thema: In vrijheid kiezen

 PROGRAMMA

4 mei herdenking 2019 in Scheemda met dit jaar als nationaal en locaal thema: In vrijheid kiezen.

18.45 uur: inloop belangstellenden met orgelspel van organist Mathijs Suur op het monumentale balustrade pijporgel uit 1874 gebouwd door Roelf Meijer.                            

19.00 uur: welkomstwoord van de voorzitter 4 mei Comité Scheemda de heer H. van der Wal.

19.05 uur: 4 mei herdenkingstoespraak namens de gemeente Oldambt door Gemeenteraadslid de heer J. Nieboer fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden.

19.12 uur: muzikaal intermezzo van folkzangeres en liedjesschrijfster Linde Nijland onder muzikale begeleiding van instrumentalist Bert Ridderbos met verhalende liederen .

19.20 uur: voordracht (of toespraak) over 4 mei door Dana Landman, leerlinge van OBS de Eexterbasisschool.

19.25 uur: 4 mei voordracht (of toespraak) door Thijmen Udding, leerling van OBS de Eexterbasisschool.

19.30 uur: 2e muzikaal intermezzo van Linde Nijland en Bert Ridderbos.

19.35 uur: voordracht (of toespraak) over 4 mei door Shania Smidt, leerlinge van OBS de Eexterbasisschool.

19.40uur: samen zingen we met zangeres Linde Nijland het Wilhelmus onder muzikale begeleiding van de organist Mathijs Suur op het balustradepijporgel.

19.45 uur: we verlaten het kerkgebouw onder het orgelspel van de organist Mathijs Suur om ons buiten op te stellen voor de “Stille Tocht”.

19.50 uur: aanvang “Stille Tocht” richting het Joodse monument van Scheemda onder klokgelui vanuit de middeleeuwse Scheemder toren.

Rond 20.00 uur: signaal door trompettist Jaco Jellema – twee minuten stilte – “taptoe” van de trompettist Jaco Jellema – iedereen mag kransen en/of bloemen leggen bij het Joodse monument van Scheemda.

De eerste bloemen namens de gemeente Oldambt worden gelegd door Gemeenteraadslid dhr. J. Nieboer samen met dhr. H. v.d. Wal en de leerlingen Dana, Thijmen en Shania van OBS de Eexterbasisschool.

20.10 uur: ter afsluiting van de 4 mei herdenking van Scheemda is er de mogelijkheid gezamenlijk een kopje koffie te drinken, u aangeboden door de gemeente Oldambt, bij Bert de Jong in het horecabedrijf “Onder de Toorn” gelegen naast de middeleeuwse toren van Scheemda.

Organisatie: Projectgroep 4 mei Comité Scheemda (Helmer van der Wal, Gerard Bosklopper en Kees van Slochteren) met ondersteuning van de gemeente Oldambt.

Geef een reactie